23 Mart 2014 Pazar

Bu Oyun Bağımlılık Yapıyor!

19 yaşında, İtalyan bir yazılımcının geliştirdiği 2048 adlı minik oyun, en az Flappy Bird kadar bağımlılık yapıyor. Bilgisayar/telefon başında saatlerinizi geçirmeye hazırlanın.


Angry Birds'ün ve Flappy Bird'ün ne kadar bağımlılık yapıcı niteliğe sahip olduğunu hatırladınız mı? İşte en az onlar kadar bağımlılık yapıcı özelliğe sahip, "kuşsuz" bir oyun var: Gabriele Cirulli'nin geliştirdiği 2048.
Oyunun işleyişi ise oldukça basit (ve bir o kadar da zor!). Ok tuşlarına bastığınızda (eğer telefonda oynuyorsanız, kaydırdığınızda) taşlar o satır ya da sütundaki boş alanlara ilerliyor ve 4 x 4'lük alanda boş bir yereyeni bir taş koyuluyor. Eğer kaydırma yönünüzde aynı değerde iki taşvarsa (örneğin iki tane 2), bunlar birleşerek tek bir taş oluyorlar (4).
Oyunda amaç, 2048 değerinde bir taşa sahip olmak. Tabii iş orada da bitmiyor, 2048 değerli bir taş yarattığınızda isterseniz oyuna devam edip4096 değerinde bir taşa sahip olmak için uğraşabiliyorsunuz da.
HTML5 yapısında tasarlanmış 2048'i ister bilgisayarınızda isterseniz de telefonunuzda oynayabiliyorsunuz. Ancak hızlı hamleler yapabilmek için bilgisayar ortamı daha elverişli. 2048'e buradan ulaşabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Takipi et

Mesaj Gonderin

Email : fb/fedacrew21

Yazarlar