23 Mart 2014 Pazar

Blogger Ve Tumblr Müzik Çalar Ekleme

Blogger'a müzik çalar eklemek artık çok kolay.Hazır bir site sayesinde kısa sürede güzel bir müzik çalar elde edebilirsiniz.

Tumblr,blogger dahil html çalıştıran tüm platformlarda çalışan bu sistemi anlatıcam size.

Sistemin adı SCM Music Player.Öncelikle siteye buradan giriyoruz.Ardından istediğimiz renkte ki müzik çalarımızı seçipNext butonuna basıyoruz.

Daha sonra karşımıza çıkan ekrandan müziklerimizi ekliyoruz.Sol tarafa müziğin adı sağ tarafa url'si.Url'yi kendi kaynağınızdan gösterebilirsiniz.Ancak buna imkanınız yoksa youtube üzerinden video linkini kopyalayarak da yapabilirsiniz.Şarkılarımızı ekledikten sonra Next butonuna basıyoruz.Karışımıza bir kaç ufak ayar çıkıyor.İşte o ayarlar:

Autostart:Yes seçerseniz siteye girildiğinde otomatik olarak şarkılar çalmaya başlar.
Shuffle Playback:Yes seçerseniz şarkılar karışık,No seçerseniz sizin koyduğunuz sıraya göre çalacaktır.
Default Volume:Siteye ilk girildiğinde varsayılan ses düzeyi.%50 idealdir.
Placement of Player Bar:Top seçerseniz müzik çalar sitenin üstünde,Bottom seçerseniz sitenin altında yer alır.
Show Playlist by Default:No seçerseniz şarkı listesi sağ tarafta gözükmez.Manuel olarak açmanız gerekir.Yes seçerseniz şarkı listesi gözükür.

Bloga Uygulama:

Yerleşim>Gadget Ekle>Html/Javascript seçip aldığınız kodları buraya yapıştırıp kaydedin.Player default olarak yer alacaktır.

NOT:Blogger'ın dinamik görünümlerinde sorun çıkabilir.Klasik tema kullanmanız gerekebilir.
Youtube playlistinizi eklerken 50 şarkı sınırı ile karşılaşabilirsiniz.


Tumblr Ekleme:

Kodunuzu oluşturun.Daha sonra tumblr blogunuza girin ve Customize'ye basın.Ardından sol tarafta çıkan panelde Edit Html butonuna basın.Karşınıza karışık kodlar çıkacak.Burada < head diye başlayıp > işareti ile biten koddan sonra (sanırım 14.satır) aldığınız kodları ekleyin.(15.satıra ekleyebilirsiniz.)Uptade preview'e basın ve ardından Save butonuna basıp kaydedin.Güle güle kullanın sizinde artık bir müzik çalarınız var :)

Diğer bir yol olarak;Customize'ye girin ardından Açıklama bölümüne gelin ve açıklamanızın 1-2 satır altına kodları ekleyip kaydedin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Takipi et

Mesaj Gonderin

Email : fb/fedacrew21

Yazarlar