22 Mart 2014 Cumartesi

Apple'ı hackleyen Türk: Telefon da dinlenir ortam da

Apple, Facebook ya da Google gibi şirketlerin güvenlik açıklarını bulup şirket bilgilerini çalmak yerine onlardan ödül kazanan Türk hacker İbrahim Baliç, geçtiğimiz hafta 'Apple Dev Center'i hack'ledihaberleriyle gündemi geldi. Bazi yabancı medya kuruluşlarında yalanlanan bu durumu hacker'ın kendine sorduk. Bakın neler yapmış...
Günümüzde, teknolojiyle çok az ilgilenen bir insanın bile Apple, Facebook ya da Google gibi şirketlerin en az birinin hizmet ve ürünlerinden faydalandığını söylemek mümkün. Geçtiğimiz hafta, birçok yayında bu üç teknoloji devinin güvenlik açıklarını bulan, sitelerini ve hizmetlerini hack'leyen bir 'Türk hacker' haberi basında yer almaya başladı. Biz ise kesin yargılar içeren ancak muhatap şirketlerin görüşlerine yer vermeyen haberlere karşılık, bu iddiaların hakikati yansıtmayabileceğini içeren bir haber yaptık.
Sonra da iddiaların yöneldiği İbrahim Baliç ile üç şirketle arasında geçenleri detaylı bir şekilde konuştuk. Üç şirkete de konu hakkında sorular sorduk. Apple yorum yapmayı reddederken, Google henüz bir yanıt vermedi. Verdiğinde bu yazıya ekleyeceğiz. Facebook'un yanıtı ise şu şekilde oldu: "Bugüne kadar İbrahim Baliç'ten yazılım hataları (bugs) hakkında geçerli bilgiler aldık. Kendisi bu doğrultuda, bize yazılım hatası bildiren diğer isimlerle birlikte 'White Hat' listemizde, 2012 yılı kategorisi altında yer alıyor. İbrahim, rapor ettiği hatalardan biri için, yine 2012 yılında para ödülü de almıştır. Mark Zuckerberg'in hesabını hack'lediğine dair iddialar ise gerçeği yansıtmamaktadır. White Hat listemize https://www.facebook.com/whitehat/thanks/ adresinden erişebilirsiniz."
İddiaların sahibi ve bu yanıtların muhatabı İbrahim Baliç ile konuştuk... Baliç'e, hem yaptıklarını ve iddiaları hem de son günlerin önemli gündem maddesi 'telefon dinleme' suçunun bilgisayar aracılığıyla yapılıp yapılamayacağını sorduk!

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Takipi et

Mesaj Gonderin

Email : fb/fedacrew21

Yazarlar