5 Nisan 2014 Cumartesi

Badr Hari Kim mi ?

Doğum: 8 Aralık 1984, Amsterdam, Hollanda), Fas asıllı Hollandalı K-1 Kick Boks Dünya şampiyonu. Henüz 7 yaşında Kick boks yapmaya başlayan Hari'nin dövüş stili Muay Thai'dır. Japonya'da yapılan 2008 K-1 Dünya Şampiyonası'nda finaldeki rakibi Hollandalı Remy Bonjasky'ye karşı sportmenlik dışı harekette bulunduğu için iyi götürdüğü maçta ring hakemi tarafından kırmızı kart görerek şampiyonluğu Bonjasky'e kaptırmıştır. Boyu 1.97 m dir.
Fas asıllı Hollandalı boksör Süper Ağır Sıklet kategorisinde dövüşmektedir. K-1 dünyasına, Stefan Leko’yu ilk roundda o meşhur döner topukla tekme ile nakavt ederek 2005 Grand Prix’inde önemli bir giriş yapmıştır. 28 Nisan 2007’ deki Grand Prix finalinde ise Yusuke Fujimeto’yu ilk raundun 56. saniyesinde yüksek tekme vuruşu ile nakavt ederek ilk kez bu organizasyonda kemeri beline takmayı başarmıştır. 1,97 boyunda ve 101 kg ağırlığındaki usta dövüşçünün stili Muay Thai şeklindedir.
Çalışmalarına henüz 7 yaşında eski dünya şampiyonu olan Mousid Akamrane’in birtakım öğütleri altında başlamıştır. Gençlik döneminde antrenör olarak kendisine, Mohammed Ait Hassou’yu seçmiştir ve çalışmalarını da Sitan Jimnastik Salonu’nda gerçekleştirmiştir. Ancak bu salonun, Amsterdam’danRotterdam’ a taşınması ile kendisi de bir başka antrenman salonu olan Chakuriki’de çalışmalarını sürdürmeye devam etmiştir. Bu salonda ise antrenmanlarında kendisine eşlik eden kişi Thom Harinck’tir. Harinck’in denetimi altında yeteneklerini bir hayli geliştirmiştir ve bu çalışmalar sonucunda antrenörü, öğrencisi Hari’yi, hem Peter Aerts hem de Branko Cikatic’ten daha yetenekli bulduğunu da söylemeden geçememiştir.
Thom Harnick ile olan birlikteliğinde yalnızca bir mağlubiyet almıştır. 2003 yılında antrenör değişikliğine giden Hari, Melvin Manhoef ile çalışmaya başlamıştır. Ve bu olay K-1’ in en önemli dövüşçülerinden biri olarak gösterilen Alexey Ignashov ile karşılaşmasından az bir zaman önce gerçekleşmiştir. Ignashov’a karşı 3 raund içerisinde nakavt edilmesine rağmen maç içerisindeki performansı ile dövüş dünyasından önemli sayılabilecek bir saygı elde etmiştir. Errol Paris, Antoni Hardonck, Aziz Katthou ve Gary Turner gibi isimlere karşı önemli galibiyetler elde etmiştir.
2005 yılının Şubat ayında Chakuriki’deki çalışmalarına son veren Hari, menajer Simon Rutz ile kontrat yaparak, artık o da It’s Showtime ekibinin bir dövüşçüsü olmuştur. Amsterdam’daki ünlü Mejiro Antrenman Salonunda çalışmalarına bir müddet devam ettikten sonra eski antrenörü Thom Harinck’in yanına geri dönmüştür. Buradaki birlikteliği de birkaç hafta kadar sürmüştür ve Mike Pessenier’ in kendi adını taşıyan salonunda çalışmalarına devam etmiştir ve şu an da bu antrenörle yola devam etmektedir. Mike Pessenier’in, Joeri "The Shark" Mes, Bjorn "The Rock" Bregy ve Melvin Menhoef gibi boksörlere antrenman vermektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Takipi et

Mesaj Gonderin

Email : fb/fedacrew21

Yazarlar